Szep
21

Mikre használhatjuk a klímát?

Sokan úgy gondolják, a klímaberendezések csak arra jók, hogy amikor nagy meleg van, akkor pár másodperc alatt jól lehűtsék a helyiséget. Ez nem fedi teljességében a valóságot, mert ezen kívül még sok más funkciója is van egy légkondicionálónak.
Tovább
Aug
22

Ha az őszi / tavaszi időszakban fűteni kellene egy kicsit…

Ha nem kell teljes gőzzel fűteni, hanem csak egy picit, akkor gazdaságosabb, ha nem gázzal fűtünk, hanem a klímánk fűtő funkcióját kapcsoljuk be.
Tovább
Aug
01

Légkondival a betegségek ellen

A klímaberendezés egyes tulajdonságai segíthetik a allergiásokat. Az virágpor-allergiában szenvedőknek megváltást jelenthet, ha megszűnik az orrfolyás, a köhögés, a szemük viszketése, a könnyezés…
Tovább
Júl
21

Nagy árat fizethetünk, ha ezen spórolunk, vagy lusták vagyunk elvégezni!

A KLÍMA TISZTÍTÁSA, KARBANTARTÁSA nemcsak azért fontos, hogy nehogy elromoljon a klímaberendezésünk, hanem azért is, mert a nem tisztított készülék egyrészt büdöset áraszt, másrészt az egészségünkre is veszélyt jelent.
Tovább
Júl
06

Egy kis érdekesség a légkondicionálásról:

Az 1900-as évek elején New York egyik nyomdájában a magas páratartalom miatt rendszerint eldeformálódott a papír, az elformátlanodott papíron pedig elcsúsztak a több fázisban felvitt festékrétegek.
Tovább
Jún
26

Hogy miért a SPLIT KLÍMA az ideális megoldás?

A légkondicionáló berendezések megjelenésekor a használók számára szinte egyetlen szempont létezett: a megfelelő hőmérséklet elérése. Napjainkban is ez a klímavásárlás legfőbb indítéka, viszont ma már egyéb elvárások is vannak egy klímával kapcsolatban: legyen energiatakarékos, védje a használó egészségét és persze az esztétikai szempontok sem elhanyagolhatóak. Az utóbbi években - nem véletlenül - a legelterjedtebb klímaberendezés a split klíma. (A „split” angol szó osztott-at jelent.)
Tovább
Jún
10

Előfordulhat, hogy valaki megfázik a klímától?

Igen, meglehetősen gyakori jelenség, hogy a légkondicionáló készülék helytelen (!) használatától meghűl valaki.
Tovább
Máj
01

Miért jók az inverteres technológiájú berendezések?

Az inverteres technológiájú klímaberendezések energiatakarékosak, vagyis kevesebbet fogyasztanak, mint a hagyományos készülékek.
Tovább
Ápr
29

A klímát ne csak hűtésre használjuk!

A légkondicionáló berendezések általában nem csak a hideg levegő befúvására alkalmasak, hanem más hasznos funkciókkal is rendelkeznek. Ilyen pl. a páramentesítés, azaz a levegő páratartalmának csökkentése.
Tovább
Ápr
22

Ki szerelheti be a klímát?

Csak minősített klímaszerelő szerelheti be a klímát. Miért?  
Tovább
Ápr
12

Hol érdemes klímát vásárolni?

Nem mindegy, hogy egy olcsóbb árkategóriájú (de sajnos általában gyengébb minőségű) klímaberendezést vásárolunk-e rövidebb garanciaidővel, vagy egy magasabb árkategóriába tartozó, de lényegesen tartósabb, jobb minőségű légkondicionáló berendezést.
Tovább
Feb
23

A penész okát szüntesse meg!: Páramentesítővel

Penész? Hiába tünteti el, valahogy mégis mindig visszajön?  Már mindenféle vegyszert és praktikát kipróbált, de hosszú távon semmi nem oldotta meg ezt a  problémát?
Tovább